op de Buitenpraktijk

Mobiele Digitale RX

Haarscherpe röntgenfoto's. Onontbeerlijk voor bijvoorbeeld een diepgaand kreupelheidsonderzoek bij het paard.

Tandverzorging Paard

Mireille is paarden tandarts. We beschikken over alle apparatuur, kennis, kunde en ervaring om het gebit van het paard goed te kunnen bekijken en te behandelen. Vooraf een injectie om uw paard rustig en vrij van stress te houden hoort daar soms bij. 

Endoscopie Maag

Veel paarden hebben maagproblemen zoals maagzweren. Door de doorgaans vage klachten wordt dit probleem vaak niet onderkend. De énige manier om een maagprobleem excact te diagnositiceren is het uitvoeren van een maag endoscopie. Dit onderzoek is vrij eenvoudig uit te voeren en kan gewoon bij u op stal.

Endoscopie Luchtwegen met BAL spoeling

Voor de juiste diagnose van luchtwegproblemen -zeker bij chronische klachten- is het uitvoeren van een endoscopie van de luchtwegen heel belangrijk. Eventueel aangevuld met het labo-onderzoek van een longspoeling. Daarmee kan nopg veel beter een diagnose worden gesteld met daarbij horende behandeling. Dit kunnen we bij u op stal doen en is net als een endoscopie van de maag vrij eenvoudig uit te voeren.

Echo voor Gynaecologie

Zowel voor het paard als voor het rund, het schaap en de geit beschikken we over moderne echo-apparatuur om een juiste en nauwkeurige diagnose te stellen. 

Echo voor Peesonderzoek

Voor het onderzoek van peesblessures bij paarden beschikken we over een speciale echo die de inwendige toestand van de pees perfect weergeeft. 

Laboratorium

In het laboratorium van onze kliniek kunnen we urine, ontlasting en bloed onderzoeken, specifiek voor paarden of herkauwers. Met direct resultaat. Voor sommige onderzoeken sturen we de monsters door naar een gespecilaiseerd laboratorium.